Apa sing bakal kedadeyan yen pangisi daya charger suwe?

Kanggo ngirit masalah, akeh wong sing arang nyisihake charger sing dipasang ing amben. Apa ana karusakan yen ora suwe nyopot pangisi daya? Wangsulane ya, bakal ana efek samping ing ngisor iki.

Nyepetake umur layanan

Pangisi daya kasusun saka komponen elektronik. Yen pangisi daya dipasang dawa ing stopkontak, gampang nyebabake panas, nyebabake komponen, lan uga dalan pintas, sing nyepetake umur pangisi daya.

Konsumsi daya luwih akeh

Pangisi daya wis dipasang ing stopkontak. Sanajan ponsel ora diisi daya, papan sirkuit ing njero charger isih semangat. Pangisi daya ing kondisi kerja normal lan nggunakake daya.

Data paneliten nuduhake yen yen pangisi daya asli ponsel ora dicabut, nggunakake udakara 1,5 kWh listrik saben taun. Konsumsi daya kumulatif atusan yuta pangisi daya ing saindenging jagad bakal gedhe banget. Muga-muga kita bakal miwiti saka awake dhewe lan ngirit energi saben dina, sing dudu kontribusi cilik.

Cathetan babagan ngisi daya

Aja ngisi daya ing lingkungan sing adhem utawa panas banget.

Coba cegah obyek kayata lemari es, oven, utawa papan sing kena sinar srengenge langsung nalika ngisi daya.

Yen kahanan urip ing suhu sing asring banget, dianjurake nggunakake pangisi suhu kanthi trafo switching kinerja tinggi.

Aja ngisi daya cedhak bantal lan sprei

Kanggo nggampangake panggunaan ponsel nalika ngisi daya, masarakat wis biasa ngisi daya ing endhas amben utawa cedhak bantal. Yen sirkuit cendhak nyebabake pembakaran spontan, sprei bantal bakal dadi bahan bakar sing mbebayani.

Aja nggunakake kabel pengisian daya sing rusak

Nalika logam kabel pangisi daya dibukak, kemungkinan bocor bakal kedadeyan sajrone proses pangisian daya. Saiki, awak manungsa, lan lantai biasane nggawe sirkuit sing ditutup, sing mbebayani. Mula, kabel lan peralatan pengisian sing rusak kudu diganti wektu.

huyssen charger


Wektu kiriman: Feb-10-2021